Powered by RND
PodcastsHistoriaDOX Podcast|پادکست داکس
Escucha DOX Podcast|پادکست داکس en la aplicación
Escucha DOX Podcast|پادکست داکس en la aplicación
(1 500)(249 730)
Favoritos
Despertador
Sleep timer

DOX Podcast|پادکست داکس

Podcast DOX Podcast|پادکست داکس
Peyman Bashar Doost
من پیمان بشردوست هستم. در مورد کنجکاویهام تحقیق میکنم و یافته هام رو در پادکست داکس براتون تعریف میکنم. فیلم مستند زیاد میبینم و خیلی اوقات مستندهای جذابی که دی...

Episodios disponibles

5 de 67
  • اپیزود شصت و ششم- کولیها
    کولیها مردم دوره‌گردی هستند که در سراسر دنیا پراکنده‌ اند. کولیها در خیلی از کشورها هستند و در همه جا یک اقلیت ناشناخته اند که برای بقیه جامعه اسرارآمیز و پر از معما هستند. قومی که هم در اروپا هستند وهم در آسیا و نکته جالب ماجرا همینه که کولیها یک قوم هستند. در ایران و ترکیه و هند هستن. در مجارستان و بلغارستان و رومانی و اسلواکی و جمهوری چک و اسپانیا و کشورهای دیگر هم هستند. همه کولیها پسرعمو ها و دخترعموهای همدیگر هستند. با تشکر از اسپانسر این اپیزود:تپسیپژوهش : زهرا صابری و پیمان بشردوستمتن: پیمان بشردوست تدوین: ساسان موسویلینک تماشای ویدئوی اردوگاه آشویتسلینکهای حمایت مالی از پادکست داکس: حامی باش و پی پل وبسایت پادکست داکسکانال یوتیوب داکساینستاگرام پادکست داکس Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
    --------  
    1:15:26
  • اپیزود شصت و پنجم - نظامی گنجوی
    اگر از ما ایرانیان بپرسند که بزرگترین شاعر پارسی‌گوی از نظر شما چه کسی است؟ انتخاب یک نفر از بین لیست بلند بالای شاعران ایرانی کار سختی خواهد بود. در این لیست بلند یک شاعر ایرانی به بزرگترین داستان‌سرای ادبیات شرق و ایران مشهور است. کسیکه او را فمینیست ترین شاعر کلاسیک ایرانی نیز میخوانند و عاشقانه ترین منظومه های داستانهای ایران را سروده. در این اپیزود، درباره غول ادبیات داستانی پارسی، نظامی گنجوی صحبت میکنم. با تشکر از اسپانسر این اپیزود:ویپاد، ترابانک پاسارگاد با سپاس از: فریما دستیار برای پژوهش های تاریخی و ساسان موسوی برای تدوین این اپیزود.در بخشهای انتهایی از موسیقی متن سریال تلویزیونی بوعلی سینا، ساخته استاد فرهاد فخرالدینی استفاده شدهلینکهای حمایت مالی از پادکست داکس: حامی باش و پی پل وبسایت پادکست داکسکانال یوتیوب داکساینستاگرام پادکست داکس منابع1. تاریخ ادبیات ایران، ذبیح‌الله صفا2. زبان نظامی گنجوی، تقی پورنامداریان و مصطفی موسوی3. تحلیل ساختار روایی داستان خسرو و شیرین نظامی، محبوبه اظهری، محمدرضا ترکی و دیگران.4. پیکرگردانی اساطیر در خسرو و شیرین نظامی، دکتر حسن شامیان 5. شخصیت شیرین در منظومهٔ خسرو و شیرین نظامی، نعمت‌الله پناهی6. بررسی تطبیقی شخصیت بهرام در شاهنامه و هفت‌ پیکر، دکترمحمدعلی غلامی نژاد7. چرایی سرایش مخزن الاسرار و اسکندرنامۀ نظامی بر پایۀ گفتمان کُنِشی- خلیل بیگ زاده ، لیلا رحمتیان8.رمزگشایی از نمادهای هفت اقلیم هفت پیکر- بهناز علیمیرزایی، میرجلال الدین کزازی9.از اسکندر گجستک تا اسکندر ذوالقرنین. بهمن فیروزمندی Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
    --------  
    1:14:53
  • اپیزود شصت و چهارم- زکریای رازی
    محمد بن زکریای رازی شیمیدان، پزشک و فیلسوف ایرانی است که اکثر ما ایرانیان او را فقط به عنوان کاشف الکل می‌شناسیم؛ و عجیب اینکه بعضی افراد تصور می‌کنند رازی نوشیدنی‌های الکلی را ساخته. در حالیکه رازی الکل صنعتی را کشف کرده، از پیشگامان چشم پزشکی بوده، در مورد دندانپزشکی نظریات و روشی داشته، در مورد مدیریت بیمارستان و اخلاق پزشکی صاحبنظر بوده، چند دارو و ماده شیمیایی را ساخته، اینفلوئنسر سلامت و پزشکی بوده آن هم هزار و صد سال قبل و از طرف دیگر هم پزشک خلیفه عباسی و امیر سامانی بوده. با سپاس از: فریما دستیار برای پژوهش های تاریخی، حمیدرضا استوار برای همکاری در نوشتن متن و ساسان موسوی برای تدوین این اپیزود.در بخشهای انتهایی از موسیقی متن سریال تلویزیونی بوعلی سینا، ساخته استاد فرهاد فخرالدینی استفاده شدهلینکهای حمایت مالی از پادکست داکس: حامی باش و پی پل وبسایت پادکست داکسکانال یوتیوب داکساینستاگرام پادکست داکسمنابع1. اقبال آشتیانی، عباس، مقام محمد بن زکریای رازی در فلسفه، ج۱، ص۶۴۹، مهر، سال ۳، ش۷ ، آذر ۱۳۱۴2. صفا، ذبیح‌الله ، عقاید حکمی محمد بن زکریای رازی، ج۱، مهر، ش ۱۰۸ زمستان ۱۳۴۳3. ابن ندیم، الفهرست، ج1 ، ج 2 4. ابوریحان بیرونی (1366) فهرست کتاب‌های رازی و نام‌های کتاب‌های بیرونی، ج۱، تصحیح و ترجمه و تعلیق از محقق، مهدی، تهران5. کتابنامه تاریخ پزشکی اسلامی،(1387) به کوشش محمدرضا شمس اردکانی و دیگران، تهران، راه کمال6. رازی، محمد بن زکریا (1349) رازهای صنعت کیمیا، تعلیقات شیبانی، تهران7. زکریای رازی، مجله گنجینه، یحیی جهانگیری سهروردی، شهریور ۱۳۸۷، شماره738. مسعودی، علی بن حسین، مروج الذهب ، ج 49. نجم آبادی، محمود،(1339) مؤلفات و مصنّفات ابوبکر محمد بن زکریای رازی، ج۱، تهران10. Nicholas Rescher, The development of Arabic logic, Pittsburgh ،196411. las Rescher, The development of Arabic logic, Pittsburgh ،1964 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
    --------  
    1:08:18
  • اپیزود شصت و سوم- ابوریحان بیرونی، خورشید خوارزم
    ابوریحان بیرونی هم ویژگی‌های شخصیتی جالب توجهی داشته و هم تونسته به دستاوردهای علمی و فرهنگی برجسته و پیشرویی در عصر خودش برسه. روحیه‌ی علمی، دوری از تعصب کورکورانه و کنجکاوی بی حد و حصر ابوریحان باعث شده تا او در شاخه‌های مختلف علمی سرآمد باشه و حتی بعد از گذشت چندین قرن همچنان از او به عنوان یکی از بزرگ‌ترین دانشمندان تمام دوران یاد بشه. در این اپیزود در مورد چند جنبه‌ی جالب و الهام‌بخش از شخصیت ابوریحان حرف می‌زنیم و با چند نمونه از کارهای تاثیرگذار و بزرگش آشنا می‌شیم و تلاش می‌کنیم تا به شناخت متفاوت و تازه‌ای از این شخصیت مهم برسیم. با سپاس از: فریما دستیار برای پژوهش های تاریخی، حمیدرضا استوار برای نوشتن متن و ساسان موسوی برای تدوین این اپیزود.در بخشهای انتهایی از موسیقی متن سریال تلویزیونی بوعلی سینا، ساخته استاد فرهاد فخرالدینی استفاده شدهلینکهای حمایت مالی از پادکست داکس: حامی باش و پی پل وبسایت پادکست داکسکانال یوتیوب داکساینستاگرام پادکست داکسمنابع :شرح حال ابوریحان بیرونی، علی اکبر دهخداآثارالباقیه عن القرون الخالیه، ابوریحان بیرونی، ترجمه علی‌اکبر سرشت دانانگرش هویتی ابوریحان بیرونی، سید هاشم آقاجری Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
    --------  
    1:17:14
  • اپیزود شصت و دوم- زیبایی سمـّی
    به نظر شما آیا زیبایی چهره مهمه؟ شما ممکنه بگید بله، ممکنه بگید نه زیبایی چهره مهم نیست زیبایی سیرته که مهمه. اما آمارها نشون میده که زیبایی چهره برای بیشتر مردم دنیا بسیار مهمه. شاید بشه گفت زیبایی هم مثل پوله که همه میگن مهم نیست اما مهمه.در این اپیزود در مورد جراحیهای زیبایی حرف میزنم و همینطور در مورد لوازم آرایشی. من برای این اپیزود چند کتاب و فیلم مستند رو به عنوان مرجع استفاده کردم تا ببینم وضعیت جراحی پلاستیک و استفاده از لوازم آرایشی در کشورهای مختلف چطوره. با هم به ایران، آمریکا و کره جنوبی میریم، تاریخچه جراحیهای پلاستیک رو مرور میکنیم و میبینیم که منظور از جراحی پلاستیک در قدیم چی بوده و الان چیه.تشکر از اسپانسر این اپیزود، هنرستانلینکهای حمایت مالی از پادکست داکس: حامی باش و پی پل وبسایت پادکست داکسکانال یوتیوب داکساینستاگرام پادکست داکسپادکست داکس در شنوتو با سپاس از ساسان موسوی برای تدوین این اپیزود Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
    --------  
    1:14:52

Más podcasts de Historia

Acerca de DOX Podcast|پادکست داکس

من پیمان بشردوست هستم. در مورد کنجکاویهام تحقیق میکنم و یافته هام رو در پادکست داکس براتون تعریف میکنم. فیلم مستند زیاد میبینم و خیلی اوقات مستندهای جذابی که دیدم بهانه ساخت اپیزودهام بوده.داکس مخفف واژه انگلیسی داکیومنتریز به معنی «مستندها» است. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Sitio web del podcast

Escucha DOX Podcast|پادکست داکس, Historia en Podcast y muchos más podcasts de todo el mundo con la aplicación de radio.net

Descarga la app gratuita: radio.net

  • Añadir radios y podcasts a favoritos
  • Transmisión por Wi-Fi y Bluetooth
  • Carplay & Android Auto compatible
  • Muchas otras funciones de la app
Aplicaciones
Redes sociales
v7.2.0 | © 2007-2025 radio.de GmbH
Generated: 1/14/2025 - 4:26:26 AM